Djur och stenar

Igår var vi på Skånes Djurpark i Höör, som kunde stoltsera med de flesta nordiska djur. Vi fick se på grisar, hästar, kaniner, älgar, björnar, sälar, hjortar, oxar, tvättbjörnar, lokatter och många många fler....
Ville var lika road av att kolla på stenar i olika former och storlekar, som att kolla på älgar! Men roligast av allt tyckte han nog att det var när han fick köra kackårn (traktor).

Fick ett bra intryck av parken, det enda som jag tyckte var negativt var att det var så dyrt inträde, 200 kr per vuxen! Iof så gäller den biljetten hela säsongen. Jag sa till Peter att vi kunde kanske åka dit en gång till i sommar, så blir det ju halva priset *hehe*. Jag såg att man kunde grilla där oxå, och det kunde ju vara mysigt.

Lite bilder från parken (med Peters mobilkamera, jag glömde så klart kameran);



Förresten så har vi fått en spelning till, Country Weekend vid Tydingesjön 10 okt. Kommer att skriva mer om den när jag fått all info.

Nä gott folk, nu får jag gå och lägga mig minsann. Ciao!

Helsingörstur

Idag blev det en tur till Helsingör. Jag och barnen lastade in oss i Volvon och åkte in till storbyn (Helsingborg), där vi mötte upp med mormor, morfar och moster. Det blev Sundsbussarna, eller ACE Link som de nu heter.
Moster köpte en jättefin Friis-väska och jag blev ha-sjuk. Men det gick över efter att jag pillat lite på lite olika väskor. Bara för att det är rea måååste man ju inte köpa. Jag köpte ju faktiskt en ny väska förra veckan....
Väl inne i Helsingör blev vi mass-attackerade av nyckelpigor. Tusentals svärmade runt i denna stad. Överallt.
Okej, EN nyckelpiga är väl gulligt, men inte flera hundra alltså. De satt ju i hår och kläder överallt överallt! Blä!

Vi gjorde några försök till seriös shopping, men det är inte så lätt med en liten bebis som tycker att hon ska bestämma. Morfar hade ju Ville, så han var jättenöjd! De åt glass, gick i leksaksaffären och lekte i "leklandet" på Fötex. När Julia väl somnade till en kvart fick jag iallafall speedshoppat ett par skor, en kjol, ett par shorts, två par trosor, två behåar, jaaa sen var det nog inte mer. En flaska rom blev det ju förståss :-)


När klockan var halv sex fick jag säga till min kära mor och syster att nu stängde faktiskt affärerna, nu får vi åka hem! Så det gjorde vi. Tyvärr var det en "gammal" sundsbuss, så jag fick stå med min stora vagn precis vid in/utgången. Man kan liksom inte gå i trappor med den. Det fanns en sk bar på samma plan, men där röktes det för fulla muggar. Som Ville skulle sagt; Piiiii!

Lite bilder...



Äntligen var vi hemma vid klockan sju. Peter och Stoffe hade byggt en ny jättefin trappa på terassen. Barnen fick mat och torra blöjor, det var tydligen skönt för bägge bestämde sig för att bajsa, så det var bara att byta på dem igen ;-)
Vid nio sussade de sött båda två.
Själv är jag helt slut! Ska gå och lägga mig efter denna blogg-session. Arrividerci!

Dagen efter festivalen

Jaha, då har man varit på Helsingborgsfestivalen. Vi (jag och Peter) var nere ett par timmar igår, lyssnade på vår gamla favorit Danne Stråhed. Sen fick man åka hem igen. Bor man ute på landet har man inte så mycket val. Sista tåget hem gick 22:36, jättekul ju. Men det var i o f skönt att komma hem tidigt.

Jag saknar mina barn! Julia är hos sin farmor och Viktor hos sin mormor och morfar. Ska snart åka och hämta dem. Mina små muffins! Det var första natten utan Julia, men det gick ju faktiskt bra. Viktor hade visst varit lite orolig och kliat sig på sina exem. Vi får ta honom till doktorn i nästa vecka. Trist.

Sminkade mina ögon efter en video på Youtube, smokey blue eyes. Blev väl ok med tanke på att jag aldrig gjort det innan.
Här är en bild på mina ögon:

Kunde kanske använt mer svart?
Här kommer en bild på hela huet;


Här kommer bilder på hur barnen såg ut innan vi körde och lämnade bort dem:



Julia ser ju inte allt för glad ut. Hon kanske kände på sig att mamma skulle lämna bort henne??

Nu ska jag gå och ta ut tandblekningsmojängerna som jag har i munnen. Vad gör man inte för att bli fin =)

Lite bilder på mina små!




Det var Hallejulia, här kommer lille Ville;




Ville med sin älskade kudde och "battis"....
Här har vi Buster Katt;




"Glömde mamma dig ute i regnet?" undrar Ville. Buster är fortfarnde sur och våt om svansen...

I väntan på Peter

Passar på att blogga lite nu innan Syster Yster packar ihop datorn och pyser hem.
Idag har det inte hänt n å n t i n g.... Trist.... Vi hade planerat  att gå ut en runda till någon lekplats, men sen kom åskan och ändrade våra planer. Har bara varit och handlat - yippie. Men i kväll/natt kommer ju älsklingen hem, det blir ju skoj. Äntligen kan vi hitta på lite saker tillsammans. Det var så länge sen, när han har varit hemma på sistone har det bara varit en massa renovering.


Mammas lilla musikgeni!





Det är ju Helsingborgsfestivalen till helgen och jag har lyckats ordna barnvakt så vi kan komma ut lite på fredag. Ska bli jättekul! Tänk att få sätta sig med en kall god öl och lyssna till livemusik!! Var ett tag sedan om man säger så.

Nä, go' vänner, mer blir det inte idag. Äter proteinshakes = no energy. See ya!

Sköna Söndag

Sista dagen på denna vecka inleddes med en skogspromenad i Klåveröd, uppe på Söderåsen. Med stora ambitioner gav vi oss ut på den rödmärkta slingan, men fick snabbt vända igen. Den skogsstigen var absolut inte måttanpassad för en syskonvagn. Barnvänlig var den inte heller då jag var orolig att barnen skulle få hjärnskakning av alla stora stenar jag fick puttat vagnen över (med stor ansträngning). Dessutom hängde det kvar en avspärrningstejp i ett av träden som fick hönsamamman inom mig att bli misstänksam. Nej nej, det var bara att vända om och gå på vägen istället.
Efter en stunds vandrande dök en grusväg upp som skulle ta oss till Vargadalen. Det kunde ju bli spännande! Vi gick och vi gick och sen började det att regna. Tjohej va kul. Det enda raka var att ta oss tillbaka till bilen. Vi fick iallafall lite frisk luft. Jag hann till och med få skavsår av mina fina skor med rund sula (som ska öka förbränningen, fiffigt eller hur?).






Väl hemma igen fick jag en välförtjänt dusch, sen kom mamma och pappa och hjälpte Syster Yster med barnen. Jag for iväg till Hasslarp för att repa med grabbarna i C C Waterback. Countryrock för hela slanten. Snart dax för spelning, bara tre veckor kvar och vi behöver verkligen repa. Men det gick bra i stort sett! Måste dock plugga texter!! Tänk va snabbt man kan glömma...
Här är ett videoklipp från förra årets spelning på Chappen.




Jag var hemma igen efter kl sex, lagom till Villes läggdax. Skulle precis börja berätta godnatt-saga för honom när jag hör ett desperat rop. Det var Syster Yster som hade blivit nerkräkt av lilla Julia. Det var bara att ta av lillan kläderna och tappa upp ett bad till henne. Syster Yster fick ta över sagoläsningen.
Julia låg sedan på min mage och myste tills hon  var redo att fylla på den förlorade vätskan. Sen somnade hon så gott så, hoppas hon får göra det hela natten :)

Imorgon är det vägning på BVC, Syster Yster ska åka hem och Peter den Store ska äntligen komma hem till sin familj! Yej hey leverpastej!

Regn regn och åter regn...

Buster Katt är sur på mig, jag glömde honom ute i regnet. Han såg ut som en dränkt katt (hahaha) när jag hämtat in honom. Önskar att jag hade haft något gott att bjuda honom på, som räkor till exempel, så kanke han hade blivit på gott humör igen. Han ligger just nu och surar i mitt köksskåp.

Vad har annars hänt idag då? Inget särskilt, varit på Familia Köpcentrum och spenderat de sista slantarna på mat. Tack och lov att det är barnbidrag på måndag. Trist när alla pengar försvinner. Tycker liksom inte att jag slösat, men det har jag tydligen. I o f har det gått en hel del till renovering. Barnens rum har fått nytt golv (ända från krypgrunden), målade väggar och tak, dekorationsklistermärken (typ Wallies) mm. Dessutom har vi "fått" en utomordentligt snygg entrétrappa i sten.
Måste säga att jag har en duktig gubbe!

På tal om Peter så kommer han hem från Åmotfors på måndag kväll och är sen ledig i TVÅ veckor! Kryss och kors i taket. Det ska bli jätteskönt att ha honom hemma så länge. Vi får hitta på något kul, dagsutflykter och så.

Nu har lille Viktor äntligen somnat! Hans moster kan alla trix när han är övertrött. Julia har varit vaken mellan 11 och 18, förutom en powernap på Familia (45 min), men ligger nu och trynar sött hon med. Hoppas hon vaknar innan 22 så hon kan få torr blöja och lite mat. Då kanske hon sover till imorgon bitti. Jag tycker hon är jätteduktig som sover hela natten, hon är ju trots allt bara 10 veckor. Kommer inte ihåg när Ville gjorde det.... Kanske var han tre månader?
På måndag är det dags för BVC igen, spännande. Undrar vad hon väger nu, lilla rultan. Hon är sin mor upp i dagen!

Ångest, har tryckt i mig en hel påse med Bridge-blandning. Ibland är det liksom svårt. Man vill vara en supermamma, superflickvän och vara smal och snygg och trivas med livet. Inte lätt alls.... Tänker hela tiden, nu måste jag ta tag i det där, måste ut och röra på mig, måste städa toaletten, måste försöka att inte snäsa till barn och gubbe, sen blir det bara för mycket. När barnen äntligen sover och man har tid till sig själv så orkar man ju inte? Lägger sig i soffan och äter nåt som är alldeles för onyttigt.  Well well, det är väl bara en period. Jag intalar mig själv att det blir bättre när barnen är lite större, och det blir det säkert. När Julia också går och pratar, när hon kan uttrycka vad hon vill, då tror jag att det lättar. Undrar om jag kommer skratta åt detta då och tänka hur fel jag hade? Njae, var tid har väl sina svårigheter, men också sina underbara stunder! Som nu när Julia börjar jollra och le. Då smälter mitt hjärta och tårarna rinner av ren och skär lycka! ALDRIG att jag vill tillbaka till livet innan mina små troll... No way! Finns inget bättre. Punkt slut.



Så var det fredag...

Fast egentligen är alla dagar lika när man är mamma-ledig. Kan inte riktigt förstå att jag ska vara hemma i över ett år till! Både skönt och inte. Skulle kunna tänka mig att jobba ett par månader i höst och sen vara ledig igen. Ska INTE klaga!

Vi har en älg här ute i skogen. Ingen som tror mig, men jag hörde den igår när jag fixade med poolen. Det lät hemskt från skogen, har aldrig varit med om ett sådant läte förut. Undrade om det var nåt träskmonster kanske... Kollade på internet och hittade ett ljudklipp på älgbröl (heter det så?)och javisst  var det samma läte! Läste i Helsingborgs Dagblad att de avlivat en älg i Hbb city, kan ha varit kompisen eller än värre kärestan till "min" älg?

Syster Yster är ute och tar en promenad, det är varmt här inne. Jullan ligger här i soffan hos mig och sover, hon ska säkert ha en liten slurk till innan hon ska sova för natten.

Idag har vi inte gjort nånting. Förutom att mamma och pappa var här, jag bjöd på middag. Det blev Ernst's (den Fantastiske) potatissallad med Västerbottenost (MUMS!) och köddebullar.

Här har ni receptet:
Potatissallad
1.5 kg färskpotatis
250 g Västerbottensost
4 msk vit balsamvinäger
5 msk olivolja
1 knippe färsk gräslök
3 msk honung
salt och peppar från kvarn




Fast jag hade ingen gräslök, så jag tog dill och vanlig lök istället.
Alla utom Syster Yster gillade det. Hon fick äta spaghetti. Ville gillade allt han oxå. Vilken go liten kille han är.

Jaha, nu får jag lämna över datorn till Syster Yster som är färdigpromenerad.
Till sist vill jag bara visa ett par bilder från stranden igår, sen önskar jag trevlig fredagskväll till er alla!





 

 

Äntligen...

....är Syster Yster klar med designen, och den blev ju väldans fin?! Jag blev supernöjd, tackar tackar Johannah!
Då ska man bara få tummarna loss (eller få tid bara) att blogga litegrann. Får väl kolla runt lite på olika bloggar, är ju inte en flitig läsare. Men det får bli en annan dag, för nu är jag helt slut.

Det tog hela dagen att komma till stranden för EN timme. Först ska Ville ha mat, sen ska Jullan ha mat, sen bajsar Ville och sen bajsar Jullan! Puh, inte ens sova kan de göra samtidigt.

Nu i kväll har jag fyllt vatten i poolen och slängt i en massa klor, håller tummarna för att det är baddugligt imorgon.  För vi jiter minsann inte att ta oss till stranden igen. Mamma säger att det ska bli sämre väder efter imorgon. Inte kul. Kan ju hoppas att det inte stämmer.

Nu ska jag gå och knyta mig och hoppas att Jullan sover ännu en hel natt (femte i rad i så fall). Natti natti!

RSS 2.0